MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Nieuwe speeltuin bij Museum Het Tramstation in Schipluiden

4 augustus 2020. Begin volgend jaar krijgt het tramstation in Schipluiden zijn luifel weer terug. Toen er nog passagiers met de stoomtram meegingen zorgde de luifel ervoor dat bij regen men droog van de wachtkamer in de wagon kon stappen. De luifel werd gesloopt toen personenvervoer stopte. De bouw van de nieuwe luifel, en tevens uitbreiding van Museum Het Tramstation, is aanleiding om de naastgelegen speeltuin op te knappen in een stijl die past bij een station. De gemeente Midden-Delfland vraagt iedereen reacties en suggesties te geven over het ontwerp van Speelmaatje.

Toekomst voor spelen in de omgeving

Op dit moment vinden veel kinderen de huidige speelplaats naast Museum Het Tramstation saai. Er zijn alleen speeltoestellen voor kinderen tot ongeveer 6 jaar oud. Om de speelplaats staan hoge struiken. In de omgeving van het Tramstation verandert de gemeente twee speelplekken. De speelplek aan de Besten van Brienenstraat wordt een speelplek zonder speeltoestellen. De plek naast het Tramstation wordt geheel vernieuwd. De speelplek krijgt wat meer ruimte en wordt voor kinderen van ongeveer 0-9 jaar.

Speeltuin Tramstation - 4 augustus 2020

Voorlopig ontwerp

Samen met ontwerper Speelmaatje maakte de gemeente Midden-Delfland een voorlopig ontwerp voor een nieuwe speelplaats. Het ontwerp past goed bij de doelgroep van 0-9 jaar en krijgt een treinthema. Daardoor past het ook goed op deze plek naast het Tramstation. Er komen vier speeltoestellen:

  1. Een klein houten treintje voor fantasiespel, leuk voor de allerkleinsten;
  2. Een duikelrek;
  3. Een houten tramstation, dit is een klein speelhuisje voor fantasiespel;
  4. Een schommel, de palen krijgen deels een rood-wit markering en passen zo bij het treinthema.

Speeltuin Tramstation - 4 augustus 2020

Speeltuin Tramstation - 4 augustus 2020

Speeltuin Tramstation - 4 augustus 2020

Onder de speeltoestellen komt een vloer van kunstgras. In het kunstgras komen donkere lijnen die treinrails voorstellen. Ook deze lijnen zijn van kunstgras. De speeltoestellen zijn allemaal van robiniahout. In de speelplaats van de Philips van Dorplaan en natuurspeelplaats De Keen staan toestellen die hier op lijken. Het groen wordt ook aangepakt. Op het ontwerp is te zien dat groen ook in de nieuwe situatie belangrijk blijft. Het ontwerp hiervoor is nog niet af. De gemeente is van plan om de speelplaats najaar 2020 aan te leggen.

Speeltuin Tramstation - 4 augustus 2020

Denk mee!

De gemeente Midden-Delfland is erg benieuwd wat u van het voorlopige ontwerp vindt. Laat het gerust weten als u enthousiast bent of opmerkingen of aanbevelingen hebt. U kunt uw reactie sturen naar Michael Moerman, e-mail mmoerman@middendelfland.nl, bij voorkeur uiterlijk 14 augustus.

Bron: Bericht gemeente Midden-Delfland 22 juli 2020.

04 augustus 2020