MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Hotel Van der Valk en Foodpark Harnaschpolder ontwikkelingen

20 april 2020. Hotelketen Van der Valk wil dit jaar starten met de realisatie van een vestiging op het bedrijventerrein Harnaschpolder in de gemeente Midden-Delfland. Deze locatie is gunstig gelegen voor een hotel, met directe wegen naar steden als Delft, Den Haag en Rotterdam. Terwijl de rust en ruimte van het groene Midden-Delflandgebied binnen fietsafstand ligt. De bouw van het nabij gelegen Foodpark Harnaschpolder is inmiddels begonnen en verwacht nog dit jaar te openen.

Landmark van Midden-Delfland

Hotelketen Van der Valk zorgt samen met Ter Steege Bouw Vastgoed voor de ontwikkeling van het hotel. Het hotel krijgt een rank en opvallend uiterlijk en wordt daarmee een mooi landmark voor de gemeente Midden-Delfland en de Harnaschpolder. Het hotel markeert de overgang van de stad naar het meer open landschap. Het gebouw bestaat uit 2 etages waarin het restaurant en de vergaderruimtes zich bevinden. Daar bovenop komen 142 hotelkamers, verdeeld over 9 etages. Het hotel krijgt daarmee een afmeting van ongeveer 20 meter bij 40 meter. Het totale gebouw wordt maximaal 38 meter hoog, net zo hoog als de reclamemast die vorig jaar is gerealiseerd.

Artist impression hotel vdValk in Harnaschpolder
Artist impression hotel van der Valk in Harnaschpolder

Vanuit de hoger gelegen hotelkamers heb je een mooi en afwisselend uitzicht; aan de ene kant de stedelijke bebouwing met indrukwekkende skylines, aan de andere kant het groene landschap met recreatiemogelijkheden van PUUUR Midden-Delfland. In de verte liggen de duinen en de zee.

Foodpark Harnaschpolder

Direct naast de afrit 12 van de A4 is begonnen met de bouw van Foodpark Harnaschpolder, een project van Sens Real Estate. Volgens een melding op de website van de WOS is het de bedoeling dat het park nog dit jaar open gaat. Op het terrein komen vier restaurants en speel- en groenvoorzieningen. Restaurantketens De Beren, Happy Italy, Kentucky Fried Chicken en McDonald's bieden met elkaar een gevarieerd aanbod.

Foodpark Harnaschpolder, project van Sens real estate
Artist impression Foodpark Harnaschpolder, project van Sens real estate.

Veelzijdigheid op het bedrijventerrein

Gemeente Midden-Delfland is trots op het bedrijventerrein Harnaschpolder. Door de bedrijvigheid hier te centraliseren en de beschikbare ruimte intensief te gebruiken ontstaat er volop werkgelegenheid en vind je er voorzieningen waar behoefte aan is. Op het bedrijventerrein zijn de afgelopen tijd veel nieuwe ontwikkelingen te zien, naast de al jaren vertrouwde gezichten zoals bijvoorbeeld Werkse, DG Grootverbruik en Vreugdenhil Berging. Distributiecentra verrijzen, de realisatie van Bauhaus is begonnen en ook het foodpark wordt steeds concreter. Een combinatie van activiteiten die bijdragen aan een levendig Midden-Delfland. De gastvrijheid van het familiehotel Van der Valk en het vermogen om gasten zich thuis te laten voelen passen daar uitstekend bij.

Bronnen:

21 april 2020