MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Grafzerkgrijze treurnis - De Maxima’s komen met twéé protestsongs

10 januari 2020. Zondagmiddag 19 januari speelt de Hoornse band De Maxima’s in de Kickerthoek al hun lokale nummers. Speciaal voor dit optreden hebben ze twéé protestsongs geschreven. Kaarten voor de Kickerthoek via info@cultuurstek.nl. Aanvang 15.00 uur. Luister hier...

Verdozing

Het eerste lied gaat over de ‘verdozing’ van de Harnaschpolder. De lukraak neergekwakte bedrijfshallen zijn de band een doorn in het oog. Zelf spreken ze van ‘grafzerkgrijze treurnis’. Om vervolgens te zingen ‘Wie roept er ho in Cittaslow?!’.

Maxima's Protestsongs
Op de foto het betreffende stuk land met De Maxima’s en een muziekpaviljoen. Foto De Maxima’s.

Gat van Den Hoorn

En omdat ze toch zo lekker bezig waren hebben De Maxima’s ook een nieuw nummer gemaakt over het Centrumplan dat de gemoederen in het dorp al jaren bezighoudt. ‘Het gat van het Den Hoorn’ is de titel en verwijst naar het braakliggende stuk land waar het allemaal om te doen is.

‘Het maakt ons allang niet meer uit wie er gelijk heeft in de twist tussen projectontwikkelaar en gemeente’, aldus de band. ‘Dat weten ze zelf ook allang niet meer, maar laten ze iets doen! Sla ze met de koppen tegen elkaar totdat ze met een oplossing komen. En bouw dat gat vol. Of, vergeet anders dat hele plan, maai het gras en zet er een leuke muziektent neer. Het Maxima Muziekpaviljoen. Spelen wij er op zondagmiddag een moppie’.

Bron: Persbericht van de Maxima's 10 januari 2020.

22 januari 2020