MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Roos (12) wint scholierenfotowedstrijd over ‘jouw’ Midden-Delfland

18 januari 2020. De 12-jarige Roos Dijkshoorn uit Maasland is de winnaar van de fotowedstrijd over 'jouw' Midden-Delfland, uitgeschreven door de Midden-Delfland Vereniging en Vockestaert. Zij lopen ermee vooruit op een heruitgave van hun gezamenlijke recreatiekaart Stilte naast de Stad.

Kalf

Roos fotografeerde met haar smartphone haar eigen kwijlende kalfje met tong uit de mond. Haar ouders hebben aan de Kwakelweg een melkveebedrijf met 90 koeien. Ze zit in de eerste klas van het Christelijk Lyceum Delft.

Daniël Thijs (10) uit Schipluiden en leerling uit groep 7 won de tweede prijs. Hij maakte een ‘mysterieuze’ foto van appels met de camera van zijn moeder in de fruitboomgaard thuis op de zorgboerderij, met dertig koeien en verder ook schapen. Jente de Kok uit Maasland en John Hofstede uit Schipluiden deelden de derde plaats.

Jury

Donderdagavond was de prijsuitreiking in het ontmoetingscentrum van de Singelhof in Maasland. In de jury zaten naast scholieren verder Ronald Bakker van Fotografie Ronald Bakker uit De Lier en Sjaak van Houten van Fotoclub Maasland. Zij verzorgden afgelopen zomer een workshop voor basisscholieren en leerden ze zo de eerste kneepjes van het vak. ‘Ik ben een beetje jaloers maar ook trots', aldus Ronald. Sjaak vertelde over de ‘turbotaal’ die hij had bijgeleerd.

Roos Dijkshoorn uit Maasland bij winnende foto door Tiny van der Meer
Roos Dijkshoorn uit Maasland bij winnende foto. Foto Tiny van der Meer.

v.l.n.r. Jente de Kok Roos Dijkshoorn en Daniël Thijs door Tiny van der Meer.
V.l.n.r. Jente de Kok Roos Dijkshoorn en Daniël Thijs. Foto Tiny van der Meer.

Weidevogels

Voorafgaande aan de prijsuitreiking liet Floor Koornneef van Vockestaert mooie beelden zien en vertelde breeduit over grutto’s, tureluurs, kieviten en scholeksters en hun jongen (‘pullen’). Weidevogels waar Midden-Delfland gelukkig nog rijk aan is.

Expositie

De winnende foto’s en de mooiste/beste foto van andere deelnemers zijn voorlopig te bewonderen in de hal van de Singelhof (Hofsingel 26, Maasland). Het wooncomplex is alle dagen open.

Bron: Persbericht Midden-Delfland Vereniging 18 januari 2020.


Wie wint fotowedstrijd over ‘jouw’ Midden-Delfland? - 16 januari 2020 Singelhof Maasland

9 januari 2020. Hoe ziet ‘jouw’ Midden-Delfland eruit? Onder dat motto hebben scholieren tussen 10 en 12 jaar oud afgelopen zomer meegedaan aan een fotowedstrijd. De winnaar en de winnende foto worden donderdagavond 16 januari bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in Ontmoetingscentrum Singelhof, Hofsingel 26 in Maasland. Iedereen is daarbij van harte welkom. Aanvang: 19.00 uur.

Initiatiefnemers zijn de Midden-Delfland Vereniging en ANV Vockestaert vanwege een heruitgave van hun gezamenlijke recreatiekaart Stilte naast de Stad. Deze heel handige en gratis kaart, die voor het eerst verscheen in 2002, krijgt een nieuw ‘jasje’ en bevat straks nog veel meer nuttige informatie over o.a. (recreatie)ondernemers.

Foto Tiny van der Meer
Foto Tiny van der Meer.

Workshop

Als voorbereiding op de fotowedstrijd kregen de basisscholieren een workshop aangeboden die werd verzorgd door Ronald Bakker van Fotografie Ronald Bakker uit De Lier en Sjaak van Houten van Fotoclub Maasland. Ze gingen daarna enthousiast aan de slag. Dat bleek wel uit de inzending van 50 foto’s. Een heel karwei voor de jury om een keuze te maken, maar het is gelukt.

Expositie

Naast familie en vrienden van de jonge fotografen zijn uiteraard andere belangstellenden ook welkom bij de prijsuitreiking die rond 20.30 uur eindigt. De winnende foto en de mooiste/beste foto’s van de andere deelnemers zullen daarna nog enige tijd te bewonderen zijn in de hal van Ontmoetingscentrum Singelhof.

Bron: Persbericht Midden-Delfland Vereniging 9 januari 2020.

18 januari 2020