MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Statushouders krijgen hun eerste Nederlandse diploma

20 februari 2020. Op 19 februari reikte wethouder Wendy Renzen een diploma uit aan 19 statushouders. De gemeente is trots op deze inwoners die zo hard hun best doen om te integreren in onze samenleving.

Verschillende diploma’s

Gisteravond werden er verschillende diploma’s uitgereikt. Het ging om diploma’s voor basisvaardigheden zorg & welzijn, hygiëne of veiligheid op een bouwplaats. Door het behalen van één of meerdere van deze diploma’s kunnen de statushouders van start in een werkomgeving.

Diploma statushouders - 20 februari 2020
Groepsfoto na de uitreiking van de diploma's. Foto Arend van der Salm.

Iedereen doet mee aan de samenleving

Om mee te kunnen doen aan de samenleving is het belangrijk dat je Nederlands spreekt en dat je een baan hebt om jezelf en je familie financieel te onderhouden. De behaalde diploma’s zijn een grote stap in die richting. Ook heeft het contact met medecursisten gezorgd voor een sprong in de taalontwikkeling.

Wethouder Wendy Renzen: “Wij vinden het heel belangrijk dat onze inwoners mee kunnen doen aan onze samenleving. Daar word je nu eenmaal gelukkiger van. Het is daarom belangrijk dat deze statushouders een diploma behaalden. Met dit diploma op zak maken zij makkelijker kans op een betaalde baan. Het hebben van een baan zorgt weer voor snellere integratie en ook leer je dan sneller de Nederlandse taal.”

Welke ondernemer meldt zich?

De wethouder vervolgt: “We hebben hier nu 19 kandidaten die graag willen beginnen met werken. Welke ondernemer uit Midden-Delfland, of uit de regio, heeft plaats voor een enthousiaste en leergierige medewerker?”

Ondernemers die statushouders een werkplek kunnen bieden, kunnen contact opnemen met Sanne Hodzelmans van de gemeente Midden-Delfland. Ook legt Sanne graag uit wat de mogelijkheden zijn. Zij is bereikbaar via het e-mailadres shodzelmans@middendelfland.nl.

Bron: Persbericht gemeente Midden-Delfland 20 februari 2020.

20 februari 2020