MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Uitslag fotowedstrijd Natuur in Delfland

25 juli 2020. De wedstrijd was uitgeschreven door Natuurlijk Delfland met als onderwerp Natuur in Delfland. Aan de wedstrijd hebben 187 mensen deelgenomen. Een jury had zes foto’s genomineerd en de aanwezigen tijdens het jubileumfeest 35 jaar Natuurlijk Delfland hebben de winnaars gekozen.

De winnaars van de fotowedstrijd Natuur in Delfland zijn:

1ste prijs, Jacob Bouw

Uitslag fotowedstrijd KNNV Natuurlijk Delfland
Grutto's in paringsdans in de Duifpolder.

2de prijs, Wilma van Holten

Uitslag fotowedstrijd KNNV Natuurlijk Delfland
Draaihals in de Rietputten, Vlaardingen. Bij een boompje in de Rietputten kwam deze draaihals ineens twee tellen zitten. Wilma kon twee foto's maken, en weg was de vogel.

3de prijs, Sem Aktépé

Uitslag fotowedstrijd KNNV Natuurlijk Delfland
Springende haas in Wateringen. Deze foto is gemaakt in de polder van de Zwethkade Noord (Wateringen) tijdens een wandelingetje in het Paasweekend. Sem was nooit eerder op deze plek geweest en trof daar een oase van rust aan. Zij had haar camera mee en was diverse foto's aan het maken totdat een haas haar aandacht trok. Hij kwam op een gegeven moment dicht bij het water. Zij vond zijn reflectie heel mooi in het water en dacht dat hij water zou drinken maar ineens sprong hij naar de overkant en precies op dat moment: KLIK! De haas heeft de overkant droog gehaald.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze activiteiten komen we tot een duurzame en robuuste natuur. Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vormgegeven. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Elk jaar kent een groot thema. In 2020 is het thema Natuurinclusief. Elke seizoen wordt gevraagd om naar één plantensoort of een dier uit te kijken.

Natuurlijk Delfland voelt zich verantwoordelijk voor het gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur.

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), een werkgroep van de Zoogdiervereniging en Ravon. Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland.

Natuurlijk Delfland beheert het Melarium het centrum voor natuur, bijen en kunst, een plek waar je natuur, rust en ruimte vindt aan het Melariumpad 11, Delft, vanaf de parkeerplaats 15 minuten lopen. Zie ook www.knnv.nl/afdeling-delfland/melarium-centrum-voor-natuur-bijen-en-kunst. De Imkervereniging Delft verzorgt de bijen in het gebouw.

Bron: Persbericht KNNV Natuurlijk Delfland, 19 juli 2020.

24 juli 2020